Alla evenemang
Vinjett

100 år

6 november 2021 firar Östra kyrkogården i Malmö 100 år, det firar Malmö kyrkogårdsförvaltning med öppet hus. Kom till Tvillingkapellen kl 13-20 och ta del av guidade visningar, magisk ljus- och bildinstallation, kaffeservering bland mycket annat. Välkomna lördag 6 november!

Evenemang

Läs mer

Vandringsteater i arkitektens fotspår – Östra 100 år

Spelades 15 juni – 2 juli Vandringsteater Följ med klass ES19d från Malmö Latinskola på en magisk tidsresa. Med utgångspunkt från Birgittakapellet guidas du som åskådare genom Östra kyrkogården och får även möta personer som är gravsatta här och uppleva några centrala händelser från de gånga 100 åren. Självklart är …

Evenemang

Läs mer

Kulturarvsdagen 2021

  Kulturarvet Östra kyrkogården i Malmö Kulturarvsdagen 10-11 september uppmärksammade Östra kyrkogårdens 100-årsjubileum med öppet hus och guidade turer.

Evenemang

Läs mer

100-årsdagen 6 november 2021

Öppet hus i tvillingkapellen, gamla krematoriet och Hoppets kapell kl 13.00-20.00 lördag 6 november 2021 Den 6 november 2021 är det exakt 100 år sedan Östra kyrkogården invigdes. Detta firar Malmö kyrkogårdsförvaltning med öppet hus i tvillingkapellkomplexet där det bland annat erbjuds ljus- och bildinstallation, filmvisning, guidade turer och fika. …

Evenemang

Läs mer

Vandringsteater i arkitektens fotspår – Östra 100 år

Spelades 15 juni – 2 juli

Sekelsrapport för de döda

Spelas 23 juli -5 augusti och arrangeras av Sommarscen Malmö:

”Följ med på en annorlunda och tankeväckande vandring genom 100-åriga Östra kyrkogården med Alltets Niklas Hansson. Detta är en sekelsrapport för utvalda gravar där Niklas på ett respektfullt sätt tilltalar de döda personligen. Sekelsrapporten är en feedback till de döda och en redogörelse för hur allt har gått i den levande världen. Denna vandring är också ett tack till de döda, våra förfäder, som har gjort det möjligt för oss att leva det liv vi lever i dag. Under tiden som vi tar del av dessa berättelser skapar saxofonisten Andreas Sjögren rätt stämning för såväl levande som döda.”

Läs mer här

Kulturarvsdagen 10 -11 september

Öppet hus, guidade turer m.m. Detaljerat program kommer i augusti.